Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 25 czerwca 2018. Imieniny: Łucji, Witolda, Wilhelma
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag baraniny z kością (tłustej)
  • 4 owoce papryki
  • 4 pomidory
  • 2 cebule. 1 łyżka mąki
  • 4 dag tłuszczu
  • 1 ząbek czosnku; 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • sól i przyprawa włoska do smaku
Przepis:

Baraninę oddzielić od kości, pokroić na małe kawałki. Pomidory po sparzeniu obrać ze skórki, oczyszczoną paprykę pokroić w makaron, cebulę w półkrążki, czosnek posiekać. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę, włożyć cebulę. Wlać szklankę wody, dodać pozostałe składniki oprócz zieleniny. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl