Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/4 kg czźściowo zmrożonej baraniny, pokrojonej w cienkie, małe plasterki
  • (może być też wołowina)
  • 1/2 szklanki świeżego zielonego groszku
  • 1I2 szklanki cienko poszatkowanej białej kapusty
  • 1 łyżka mąki
  • Marynaty:
  • 1 łyżeczka pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka białego wytrawnego wina lub wody
  • szczypta glutasoli (dowolnie(
  • szczyptę pieprzu
  • 1 i 1/2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka
  • przyprawy maggi i 3 łyżeczki wody
  • 2 łyżki cukru
  • Sos:
  • 1 łyżka drobno posiekane) dymki lub szczypiorku
  • 1 łyżeczka utartego korzenia imbiru lub 1/4 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka roztartego czosnku
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • szczypta pieprzu
  • 4 łyżki wytrawnego białego wina lub wody
Przepis:

1. Wymieszać marynatę z mięsem, odstawić na godzinę, .
2. Zielony groszek prószony mąka wsypać do wysmarowanego olejem, żaroodpornego naczynia.
3. Mięso ułożyć na groszku, piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku (190 C) przez 45 min.
4: Wymieszać składniki sosu; zagotować.
5. Mięso z groszkiem przełożyć na gorący półmisek, poleć gorącym sosem, obok ułożyć surowa kapustę.
6. Podawać z ryżem.
Proporcje dla 2-3 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl