Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 września 2018. Imieniny: Darii, Mateusza, Wawrzyńca
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 1/2 kg baraniny pokrajanej w kostką
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1/4 łyżeczki chlli
  • 1/2 łyżeczki cumin lub 1/4 łyżeczki kminku
  • 1/2 łyżeczki imbiru (dowolnie)
  • 1 roztarty :ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka octu x 3 łyżkami wody
  • 2łyżki oleju jadalnego
  • 1/4 szklanki wody
Przepis:

1. Utrzeć kolendrę, chlli, cumin lub kminek, imbir, czosnek i sól, wymieszać z mięsem, włożyć do miski, polać octem z wodą i odstawić na 3 godz.
2. Mięso osączyć, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia ze wszystkich stron.
3. Podlać wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 45 min., aż mięso będzie miękkie,
4. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą ze śmietaną lub mizerią.
Proporcje dla 4-5 osób
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl