Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 13 grudnia 2018. Imieniny: Dalidy, Juliusza, Łucji
kategoria: potrawy mięsne
średnia ocena: 0.00

    Składniki:

  • 60 dag baraniny z kością
  • 40 dag kartofli (5-6 średnich sztuk)
  • 3 średnic pomidory
  • 20 strąków fasoli szparagowej
  • 2 większe lub 3 średnie ogórki lub bakłażany
  • 1 spora cebula
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis:

Mięso oddzielić od kości, pokroić w poprzek włókien na kawałki (po 2-4 na osobę), oczyścić warzywa. kartofle i cebulę pokroić w talarki, strąki fasoli poprzekrawać na pół, pozbawione pestek ogórki pokroić w grubą kostkę, a pomidory na cząstki. Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać 2 szklankami wody, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem wymieszać z natką pietruszki.
 
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~Natalia2008-01-12 22:28
Wyglada smakowicie, ale ja bym dodala do duszenia swiezej kolendry i natki. Kolendra daje niesamowity smak.

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl