Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 10 grudnia 2018. Imieniny: Danieli, Bohdana, Julii
kategoria: potrawy z warzyw
średnia ocena: 4.00

    Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 3 cebule
  • 5 dag żółtego sera
  • 25 dag pieczarek
  • 2 jaja
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz do smaku
  • łyżka tłuszczu do posmarowania formy
Przepis:

Ziemniaki obrać i opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą. Ugotować pod przykryciem. Odcedzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Oczyszczoną cebulę oraz pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle. Połączyć z ziemniakami.
Dodać żółtka i ubitą z białek pianę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku, aż ser się zrumieni.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl