Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 lutego 2018. Imieniny: Bettiny, Konrada, Mirosława
kategoria: ciasta
średnia ocena: 2.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • 2 szklanki proszku budyniowego smaku cytrynowym
  • 6 łyżek mąki tortowej
  • 5-7 jajek
  • ok.2 szklanek cukru
  • kostka margaryny np.Kasi
  • ocet - 2 łyżki
  • olej lub oliwa -7 łyżek
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • szczypta sody oczyszczonej
  • aromat cytrynowy
  • cukier puder do posypania na sucho
Przepis:

Margarynę rozetrzeć z cukrem i jajkami na puszystą masę. Proszek budyniowy przesiać razem z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną. Dodać do masy jajecznej mąki, następnie olej, ocet i aromat. Wymieszać bardzo dokładnie. Wyłożyć ciasto do dwóch foremek keksowych uprzednio wysmarowanych tłuszczem i wysypanych tartą bułką (lub wyłożonych folią aluminiową).
Piec ok.30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć z formy i pozostawić do ostygnięcia.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~lola2009-11-25 19:36
nie dobre
czekoladka1452008-10-28 11:29
Tak nazwana ta babeczka była dawno temu u mnie w domu i tak już zostało.Pozdrawiam i życzę smacznego!!
kamila12342008-10-13 21:52
A dlaczego jest to "babka śpiewająca"?

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl