Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 28 maja 2018. Imieniny: Augustyna, Ingi, Jaromira
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: Babciagramolka
    Składniki:

  • 1 kostka masła
  • ¾ szklanki cukru
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • ½ szklanki rodzynek (koryntek)
Przepis:

Wymieszać i utrzeć wszystkie składniki prócz kakao. Z ciasta odjąć 1/3 i dosypać do niej kakao. Dobrze wymieszać. Do białej części masy dodać rodzynki. Formę do babki (z kominkiem) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Włożyć białą masę, a na wierzch kakaową. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę. Wyjąć z piekarnika. Poczekać, aż ostygnie i wyjąć z formy. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl