Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2018. Imieniny: Emilii, Julinana, Konstancji
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 250g margaryny
  • 1/2 szklanki oleju
  • 6 jajek
  • 2 szklanki mąki
  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 1/2 szklanki wiórek koksowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
Przepis:

Miękką margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami. Do utartej margaryny wsypywać stopniowo mąkę, dalej ucierając i dolewać odrobinę oleju. Osobno ubić białka i na samym końcu dodać sztywne białka do przygotowanej wcześniej masy babkowej. Gdy wszystko dobrze się ze sobą połączy, wlać masę do formy (wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą) o wymiarach około 35x12 cm. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny (do suchego patyczka). Udekorować według uznania - polecam z polewą czekoladową.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl