Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 24 czerwca 2018. Imieniny: Danuty, Jana, Janiny
kategoria: wielkanocne
średnia ocena: 3.33
autor zdjęcia: megunia
    Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 80g margaryny
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przepis:

Margarynę ucieramy z cukrem, na puszystą masę.
Następnie dodajemy żółtka i również ucieramy.
Do miseczki wsypujemy mąki oraz proszek do pieczenia, po wymieszaniu, dodajemy stopniowo do masy, całość ucierając. Można dodać kilka kropli aromatu np. waniliowego.
Białka ubić, ze szczyptą soli, na sztywną masę. Pianę dodać do masy i delikatnie całość wymieszać.

Foremeczki na babeczki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą - do każdej nakładać ciasto, do 3/4 wysokości.

Piec do 30 minut w temp. ok. 170 stopni, aż będą miały kolor złoty i po sprawdzeniu patyczkiem - będą upieczone.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze :
~super2012-04-05 18:20
super
~JA2012-03-25 20:41
Jestem ckw jak wyjdą
~Anu$ia2011-04-20 16:10
eee... są takie słodkie i dobre fajnie rosną
~nodaisy2011-04-18 08:49
a na ile foremek tego ciasta jest?
~ewelina2010-04-01 13:53
Super przepis! Łatwy i szybki :)

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl