Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 20 października 2018. Imieniny: Ireny, Kleopatry, Witalisa
kategoria: ciasta
średnia ocena: 0.00
autor zdjęcia: czekoladka145
    Składniki:

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 paczki kisielu ananasowego
  • 3 łyżki mąki pszennej tortowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 kostki masła
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • cukier puder do posypania ciasta
  • foremka z kominkiem
  • margaryna do wysmarowania formy
  • mąka do wysypania formy
Przepis:

Margarynę utrzeć z cukrem na puch, dodawać po jednym jajku i rozetrzeć do gładkiej masy.
Następnie wyspać przesiany proszek kisielowy wraz z mąką pszenną i proszkiem. Dodać olej i pokrojone bardzo drobniutko 2 plastry ananasa, wymieszać.
Wlać masę do formy i wstawić do piekarnika na ok.30 minut w temperaturę ok.170 C.

Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem i ozdobić pozostałymi krążkami ananasa.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl