Zapraszamy do zalogowania lub rejestracji
login: hasło:
ZAPROSZENIE  wyślij znajomym.
Dzisiaj jest 21 maja 2018. Imieniny: Jana, Moniki, Wiktora
kategoria: ciasta
średnia ocena: 5.00
autor zdjęcia: Bozenka16
    Składniki:

  • Biszkopt
  • 6 jajek
  • 150g cukru
  • 120g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa adwokatowa:
  • 130g masła
  • 130g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • spirytus 90%

  • 2 kremy śmietankowe do tortów
Przepis:

Biszkopt:
białka ubić na sztywno, ciągle ubijając dodać cukier oraz żółtka. Następnie dodać mąkę z proszkiem mieszając delikatnie łyżką najlepiej drewnianą.
Piec w temp. 180*C przez ok. 20 minut.
Wystudzić.

Krem przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Masę wykonać ucierając masło z żółtkami i cukrem pudrem na jednolitą masę.
Na koniec dodać spirytus wg. własnego uznania.

Biszkopt posmarować kremem (3 mm).
Nożem na kremie zaznaczy wielkość ciastek. Na każdym ciastku wyciskać kremowe okręgi używając worka do kremów, po zrobieniu podwójnego okręgu do środka nałożyć masę adwokatową.
Kremowymi okręgami utworzyć stożek wypełniając go aż do samej góry adwokatem.
Ozdobić polewą lub rozpuszczoną czekoladą.
oceń przepis :
5 (super)
4 (dobry)
3 (średni)
2 (słaby)
1 (kiepski)
wystaw komentarz :
treść komentarza
imię lub pseudonim:
komentarze : Ten przepis nie posiada jeszcze komentarzy

Jaka potrawa jest najczęściej na Twoim stole wigilijnym?

barszcz z uszkami
zupa rybna
pierogi z kapustą
karp w galarecie
karp smażony
inna ryba
śledź
makowiec
pierniczki
kutia
kluski z makiem
kompot
kapusta z grzybami
inna
wyniki
Regulamin
2004 - 2017 © Cooking.pl