Zupa serowa z gruszką
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Łodygi selera naciowego oczyścić i pokroić w plasterki.
Masło stopić, dodać cebulę oraz seler.
Smażyć, często mieszając, przez mniej więcej 5 minut.
Następnie zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować pod przykryciem przez mniej więcej 10 minut.

Ser rozgnieść widelcem. Połączyć ze śmietaną. Dodać do zupy. Wymieszać.
Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito.

Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z kawałkami gruszki.

Każdą porcję ozdobić plasterkiem gruszki i liśćmi selera naciowego.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.