Zupa ryżowa wg Babcigramolki
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 1 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Porcję rosołową, obrane warzywa, przyprawy zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć gaz i gotować na wolnym ogniu ok. 45 minut.
Wyjąć porcję rosołową i warzywa. Przecedzić.
Wsypać ryż i gotować 30 minut. Doprawić maggi. Podawać posypaną koperkiem lub pokrojoną natką pietruszki.

Obrać mięso od kości i zamrozić do wykorzystania na zupę lub krokiety. Warzywa użyć do sałatki.
Zamiast gotować wywar można zupę zrobić na pozostałym z poprzedniego dnia rosole.
Uwagi:
Proponuję gotować zupę ryżową na bieżąco bo jeśli postoi, to ryż napuchnie i zupa może się zrobić za gęsta.
Delikatna, lekkostrawna . Lubiana przez dzieci.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.