Zupa pomidorowa z ryżem
Kategoria: zupy    

Składniki:
Przepis:
1. Mięso pokroić w kawałki,umyć włożyć do garnka z gotującą się wodą, dodać przyprawy (liść laurowy,pieprz,ziele angielskie). Posolić wodę. Gotować mięso,aż będzie na wpół miękkie.

2. Przygotować warzywa: umyć i pokroić w ćwiartki marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera. Nać pokroić drobniutko, dodać wrzystkie warzywa do zupy (oprócz cebuli i natki pietruszki). Gotować warzywa ok 15 min.

3. Razem z warzywami wsypać do zupy ryż. Obraną cebulkę opiec na ogniu.

4. Gdy ryż już spęcznieje i warzywa będą miękkie dodać opieczoną cebulkę i koncentrat pomidorowy i jeszcze przez ok. 5 min. gotować.Przygotować zawiesinę ze śmietany i mąki, rozprowadzić ją ciepłym wywarem z zupy. Zaprawić zupę śmietaną z mąką i doprawić do smaku ziarenkami smaku, solą i pieprzem.

5. Gotową zupę podawać na głębokim talerzu posypaną drobno pokrojoną natką piertuszki.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.