Wieprzowina na słodko-kwaśno
Kategoria: wieprzowina    Liczba porcji: 4    

Składniki:
Przepis:
Grzyby zalać przegotowaną wodą, odstawić na 20 minut.
Mięso i paprykę pokroić w paski. Marchew obrać i pokroić w słupki. Por i dymkę pokroić na talarki.

Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać warzywa i smażyć 5 minut.
Dodać 3 łyżki keczupu, łyżkę octu, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem.

Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby pokroić w cienkie paski. Do mięsa z warzywami włożyć ananasa i grzyby. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać z kilkoma łyżkami zalewy z ananasa, wlać na patelnię i mieszając zagotować. Gotować jeszcze przez 5 minut. Posypać natką.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.