Tuńczyk z puszki na francuskim cieście
Kategoria: zapiekanki    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 45 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Tuńczyka odsączyć dokładnie z oleju i rozkruszyć na kawałki.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na łyżce oleju. Dodać do niej pokrojone w paseczki papryki. Smażyć chwilę aż papryka zmięknie (2 minuty). Wymieszać delikatnie w miseczce z tuńczykiem, posolić i popieprzyć do smaku.

Rozmrożone ciasto francuskie przekroić na 3 części. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia położyć dwa kawałki ciasta. Z trzeciej części zrobić brzegi wokół ciasta. Wyłożyć tuńczyka z cebulą i papryką. Z pozostałego ciasta zrobić kratkę na tuńczyku. Posmarować ciasto roztrzepanym żółtkiem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut aż ciasto zrobi się złote. Podawać na ciepło.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.