"Świnka" w tropikach
Kategoria: potrawy mięsne    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Kotlety stłuc tłuczkiem do mięsa.
Osolić, popieprzyć.
Panierować w jajku i bułce.
Usmażyć na oleju z dodatkiem masła.
Przełożyć do garnuszka.
Podlać syropem z brzoskwiń, skropić maggi.
Dusić na małym gazie 10 minut (uwaga – bo ma tendencje do przywierania).

Rozgrzać na patelni łyżkę oleju. Ananas oprószyć curry i pieprzem - podsmażyć z obu stron.
Dołożyć pokrojoną brzoskwinię i dusić mieszając jeszcze 3 minuty.

Podawać z ryżem kładąc na kotlecie plaster ananasa, połowę porcji brzoskwini.
Obok dodatkowo położyć pokrojone kiwi i plastry pomarańczy.
Posypać dodatkowo po wierzchu grubo mielonym czarnym pieprzem.
Uwagi:
Zima za oknem to przyda się trochę tropikalnych smaków do zwykłego schabowego.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.