Rybno-pieczarkowe kotlety
Kategoria: ryby i owoce morza    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 1 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Zmiksować boczek i filety w malakserze robota kuchennego (lub zmielić maszynką do mięsa – ryba musi być po rozmrożeniu odciśnięta z wody).
Cebulę i pieczarki drobno pokroić i usmażyć na 2 łyżkach oleju na rumiano.
Przestudzone dodać do masy rybnej.
Wymieszać masę z ryby i boczku, jajko, pieczarki.
Dosypać trochę bułki tartej (ok. 4 łyżek) tak by dało się formować kotlety.
Doprawić solą i pieprzem.
Uformować kotlety, panierować w bułce tartej – lekko spłaszczyć.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na gorącym kotlety na rumiano z obu stron.
Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotlety.
W ostatnim momencie smażenia dodać masło.
Uwagi:
Bardzo lubię ryby pod każda postacią .To taka moja wersja ogólnie znanych kotletów rybnych.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.