Rosół z kulkami z gotowanego kurczaka i kaszy manny
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Mięso, jarzyny, jajko, kaszę mannę, natkę pietruszki - wymieszać. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Odstawić na 10 minut.

Zagotować osoloną wodę.
Z masy mięsnej formować kulki wielkości małego orzecha (ok. 40 sztuk).
Kłaść na wrzątek, doprowadzić do wypłynięcia i ponownego zagotowania. Delikatnie wyjmować łyżką cedzakową.
Ułożyć na talerzu i oblać gorącym rosołem. Posypać natką pietruszki.
Uwagi:
Żeby rosół nie był zawsze taki sam .
Rosół tradycyjny – drobiowo-wołowy .Na kluseczki używam mięsa kurczaka z rosołu .


Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.