Roladki z serem i pieczarkami
Kategoria: drób    Liczba porcji: 6    Czas przygotowania: 25 min.    

Składniki:
Przepis:
Pierś z indyka wypłukać, następnie przekroić wzdłuż na dwa cieńsze kawałki, a następnie każdy z nich na 3 części w poprzek. Pieczarki obrać, umyć i pokroić drobno. Następnie podsmażyć na oleju z pokrojoną w kosteczkę cebulką (2-3min). Ser żółty pokroić w długie, ale wąskie słupki. Każdy kawałek piersi lekko roztłuc (żeby nie były za bardzo rozbite) i posypać solą, pieprzem. Na każdy kawałek - z brzegu - kłaść słupek sera (lub dwa) i posypać pieczarkami, następnie zwijać w rulonik.
W roztrzepanym jajku maczać roladki, a następnie w bułce tartej - z każdej strony. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju, obracając roladki. Smażyć aż z każdej strony będą koloru złocistego. Najlepiej podawać na ciepło - do obiadu, ale też jako przekąska na wieczór.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.