Potrawka z piersi kurczaka i pieczarek
Kategoria: zapiekanki    Liczba porcji: 15    Czas przygotowania: 20 min.    

Składniki:
Przepis:
Piersi pokroić w średnie kostki i podsmażyć na patelni w znacznej ilości tłuszczu, dodać przyprawy. Następnie wyłożyć na przygotowaną formę do zapiekanek lub naczynie żaroodporne.

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki i również podsmażyć na patelni dodając przyprawy. Wyłożyć je na podpieczone mięso.
Rozłożyć na pieczarkach równomiernie serek i posypać obficie koperkiem.
Polać śmietaną całość równomiernie i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturę 180-190 stopni.

Podaję z keczupem ale tylko dla zwolenników. Nie zdążyłam zrobić fotki po wyjęciu z piekarnika, ale mimo to polecam.
Uwagi:
Zapiekanka

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.