Panierowany Camembert z ananasem na ostro
Kategoria: przekąski    Liczba porcji: 1    Czas przygotowania: 15 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wrzucić drobno pokrojone 2 plasterki ananasa. Wlać syrop i sos sojowy. Posypać mielonym pieprzem. Chwilę dusić.
Włożyć 1 cały plaster ananasa i obsmażyć z obu stron. Cały plaster zdjąć z patelni i odsączyć.
Sos na patelni dusić aż zredukuje objętość o połowę.

Przekroić Camembert na pół (na grubość). W środek włożyć podsmażony plaster ananasa. Docisnąć tak by ananas zagłębił się w ser.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Podawać na ciepło polane sosem i z dodatkowym plastrem ananasa.
Uwagi:
Bardzo lubię sery pleśniowe . Same, w sałatkach i takie smażone .A ,że lubię również owoce z pieprzem na ostro to takie zestawienie smaków bardzo mi pasuje.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.