Naleśniki biszkoptowe
Kategoria: desery    Liczba porcji: 10    Czas przygotowania: 90 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Mleko rozprowadzić ze szklanką letniej wody. Dokładnie wymieszać z przesianą mąką. Posolić i odstawić na około 1 godzinę.
Dodać roztrzepane żółtka, skórkę z cytryny, cukier puder i stopione, przestudzone masło.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a na koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając tak by ciasto nie straciło puszystości.

Smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu naleśniki o grubości około 8 mm.
Najlepiej podawać na ciepło z serkiem homogenizowanym i plasterkami banana.
Złożony na pół można udekorować bitą śmietaną i sosem czekoladowym.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.