Łosoś smażony z pieczarkami
Kategoria: ryby i owoce morza    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Łososia skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć z obu stron.
Na jednej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego i 2 łyżki klarowanego masła i smażyć na rumiano pokrojone w grube plastry pieczarki. Gdy będą gotowe lekko posolić.

W trakcie smażenia pieczarek na drugiej mniejszej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego, oliwę aromatyzowaną i 2 łyżki masła.
Położyć łososia i usmażyć na rumiano z obu stron.

Pieczarki razem z tłuszczem przełożyć na łososia i dusić na małym gazie przez 5 minut.

Podawać z ziemniakami z wody i sałatą.
Uwagi:
Łosoś w każdej postaci jest smaczny .To taka szybka bardzo smaczna jego postać.

Masło najlepiej klarowane lub jeśli nie ma to prawdziwe ? nie mix.


Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.