Kurczak po chińsku
Kategoria: drób    Czas przygotowania: 45 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Kurczaka sprawić, umyć, osolić.
Następnie gotować z włoszczyzną 30min.
Odcedzić - wywar zachować.
Kawałki kurczaka smażyć na złoto ze wszystkich stron, przełożyć do głębokiego garnka.

Cebulę obrać pokroić w talarki, usmażyć z solą i pieprzem - przełożyć do kurczaka.

Marchew obrać, pokroić w talarki, smażyć na półtwardo z solą i cukrem - przełożyć do kurczaka.

Na rozgrzanej suchej patelni ogrzewamy 2 łyżki mąki na złotawy kolor, do tego wlać łyżkę wazową wywaru, mieszamy żeby nie zrobiły się kluski.

Kurczaka z pozostałymi składnikami, doprawiamy gałką, papryką, solą i pieprzem.
Dusimy wszystko razem przed podaniem.
Uwagi:
podajemy z ryżem

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.