Kanapki dekoracyjne
Kategoria: przekąski    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Bułkę pokroić w pasy, posmarować pasy czerwonym masłem. Wzdłuż każdego pasa ułożyć przy jednym boku wałeczek z masy mięsnej, a obok cząstki ugotowanych na twardo jajek.
Na pozostałej, wolnej przestrzeni ułożyć podłużne paski obranego ogórka. Masę ozdobić wetkniętą jodełką z liścia pora, na każdej cząstce jajka zrobić kropkę czy kleksa z koncentratu pomidorowego.

Pasy bułki pokroić w poprzek na kwadraty lub trójkąty i w takiej samej kolejności ułożyć na tacy wyścielonej białą serwetką lub na płaskim półmisku porcelanowym, albo szklanym.
Uwagi:
dodatkowo można podać kanapki na liściach sałaty, przozdobić rzodkiewką, papryką lub innymi warzywami

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.