Kalafior z pieczarkami i wędliną
Kategoria: zapiekanki    Liczba porcji: 6    Czas przygotowania: 40 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Kalafior oczyścić, umyć. Obgotować przez 10 min w wodzie z solą i cukrem.
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić, przesmażyć na 1 łyżce tłuszczu.
Na drugiej patelni zrobić zasmażkę z 1 łyżki tłuszczu i mąki, wlewać zimny bulion, podgrzewając i mieszając. Zagotować, dodać koncentrat, pieczarki, przyprawić. Sos zdjąć z ognia, rozprowadzić śmietaną.

Wędlinę pokroić w paski. Naczynie żaroodporne natłuścić, ułożyć cząstki kalafiora, kiełbasę, polać sosem, posypać serem. Zapiekać 20 min w temp. 200 stopni C.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.