Jajka faszerowane wg Babci Basi
Kategoria: potrawy z jaj    Liczba porcji: 8    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Przekroić na połówki razem ze skorupkami. Wyjąć jajko (ostrożnie by połówki skorupek pozostały całe).
Jajka rozdrobnić rozgniatając widelcem na miazgę. Dodać koperek i śmietanę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Nałożyć farsz do skorupek. Kłaść farszem na bułce tartej tak by się panierował. Smażyć na maśle na rumiano (kładąc panierowaną stroną na rozgrzany tłuszcz).
Podawać gorące lub na zimno. Smaczne są i takie i takie.
Uwagi:
Swego czasu było to w naszym rodzinnym gronie dyżurne danie na pierwszy posiłek na spływie kajakowym . Wszyscy przyzwyczaili się do tego , że Babcia Basia robi faszerowane jajka , a reszta w tym czasie organizuje biwak . Stąd nazwa .

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.