Jajecznica "maczanka"
Kategoria: potrawy z jaj    Liczba porcji: 1    Czas przygotowania: 5 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Na suchej patelni zrumienić wędzonkę i odłożyć na talerzyk.
Rozdzielić białka od żółtek.
Na patelni rozgrzać masło. Wlać białka i smażyć mieszając aż się zetnie. Delikatnie włożyć na patelnię (na białko) żółtka tak by się nie rozlały i chwilę ogrzewać. Mają się ogrzać ale nie ściąć.
Przełożyć na talerzyk (lub podać na patelence).
Posolić i popieprzyć do smaku.
Je się taką jajecznicę łyżeczką maczając dodatki i kawałki pieczywa w żółtku.
Uwagi:
Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrawy z jajek, a jajecznicę szczególnie .

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.