Jabłko gotowane na parze nadziewane ryżem
Kategoria: desery    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Z jabłka ściąć wierzch i wydrążyć.
Wymieszać ryż z 3 łyżeczkami musu (może być inny niż brzoskwiniowo-jabłkowy) – dosłodzić jeśli trzeba do smaku. Wypełnić jabłka.
Ułożyć w parowarze i gotować 15-20 minut od chwili gdy woda zacznie wrzeć.
Podawać na ciepło lub zimno polane z wierzchu resztą musu.
Jeśli nie musi być na dietę można podać dodatkowo bitą śmietanę, rodzynki, kawałeczki czekolady – co kto lubi.
Uwagi:
Można traktować jako dietetyczne danie , przekąskę lub deser . Doskonałe przy diecie .

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.