Herbatka na zimową chandrę
Kategoria: napoje    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 15 min.    Stopień trudności: dla początkujących

Składniki:
Przepis:
Czajniczek wyparzyć wrzącą wodą. Postawić na czajniku z gotującą się wodą lub podgrzewaczu. Wsypać suchą herbatę. Ogrzewać przez 3 minuty.
Skropić wrzątkiem i zostawić na parze na następne 3 minuty by rozwinęły się listki herbaciane.
Dolać wrzątku tyle by herbata była ledwo zakryta i podgrzewać 3 minuty.
Dolać 2 filiżanki wrzątku i znów ogrzewać 3 minuty. Dodać pozostałe 2 filiżanki wrzątku i po raz ostatni pozostawić na 3 minuty do ostatecznego zaparzenia.
Gorącą rozlać do 4 filiżanek. Nie potrzeba jej już słodzić bo Rooibos miodowy ma lekko słodkawy smak. No chyba, że ktoś pija herbatę zdecydowanie słodką, wtedy trzeba ją dosłodzić.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.