Galareta drobiowo-wieprzowa
Kategoria: przekąski    Liczba porcji: 10    Czas przygotowania: 3 min.    

Składniki:
Przepis:
Oczyszczone i podzielone na kawałki mięso zalać wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i kostkę bulionu drobiowego. Gotować przez 2 godziny. Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić (powinno zostać ok. 1 litra wywaru). Mięso oddzielić od kości i rozdrobnić (tłuszcze z nóżki i golonki rozetrzeć na miazgę). Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą, dodać do wywaru. Wywar doprawić maggi. Na dno foremki do babki z kominkiem (lub innej miski) położyć plasterki marchewki ósemki jajek na twardo. Posypać natką pietruszki. Włożyć mięso i zalać wywarem. Zostawić do zastygnięcia.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.