Flaczki rybne
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 30 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Marchew, pietruszkę, seler utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).
Cebulę pokroić w pół plasterki.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i łyżkę oleju i dusić warzywa przez 5 minut mieszając.
Przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut.

W tym czasie ugotować do miękkości makaron, odcedzić.

Filety pokroić w cienkie paseczki. Posolić, posypać pieprzem, papryką i majerankiem. Obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać resztę masła i oleju. Obsmażyć na rumiano paseczki ryby. Włożyć do wywaru.
Doprawić majerankiem, pieprzem, curry.
Dodać śmietankę i makaron. Posypać natką pietruszki.
Uwagi:
Odmiana zupy rybnej .Szybko i bardzo prosto się ją gotuje .

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.