"Fałszywe gołąbki z żeberek"
Kategoria: potrawy mięsne    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 45 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Cebule drobno usiekać i usmażyć na oleju na złoto.
Na każdym liściu kapusty kłaść kawałek mięsa z żeberek, łyżkę smażonej cebuli, łyżeczkę ketchupu i posypać pieprzem. Zawinąć jak gołąbki.
W garnku ułożyć na dnie 1 duży liść kapusty. Na nim ściśle zawiniątka z żeberkami.
Zalać wywarem z gotowania i dusić ok. 40 minut.
Rozrobić przecier w odrobinie wywaru i wlać do garnka. Doprawić do smaku.
Podawać w sosie z ziemniakami (lub chlebem) jak kto lubi.
Uwagi:
Robię zawsze gdy gotuję krupnik na żeberkach

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.