Egzotyka dla Ani
Kategoria: drób    Liczba porcji: 3    Czas przygotowania: 45 min.    Stopień trudności: łatwy

Składniki:
Przepis:
Pokroić mięso z kurczaka w kostkę (tak wielkości ½ pudełka zapałek).
Posypać curry, pieprzem cytrynowym, solą.
Dodać konfiturę z pomarańczy, wlać sos sojowy i wetrzeć pastę w mięso. Zostawić na 20 minut.

W woku rozgrzać 2 łyżki oleju.
Wrzucić mięso z kurczaka i smażyć na rumiano mieszając.
Dołożyć marchew, ogórek, rzodkiew, bambus, kiełki sojowe, pokrojony ananas, por.
Zalać 1 szklanką wody i ½ szklanki syropu z ananasa.
Doprawić curry, pieprzem, sosem sojowym.
Dusić aż ilość płynu zredukuje się o połowę a warzywa i kurczak zmiękną.
Wlać mleko kokosowe i dusić jeszcze 5 minut (jeśli trzeba to zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej).
Uwagi:
Wnuczce zachciało się egzotyki .Tak na szybkiego robiłyśmy z tego co było w domu .

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.