Cynadry po francusku
Kategoria: wołowina    Czas przygotowania: 30 min.    

Składniki:
Przepis:
Cynadry nadkroić, przez godzinę moczyć w wodzie, a następnie wodę odlać, a cynadry obgotować w nowej wodzie. Pokroić na dość duże kawałki i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę oraz mąkę, wymieszać, wlać nieco wody z winem (zastępczo zamiast wina można dać wodę z octem winnym). Posolić i popieprzyć, włożyć koncentrat pomidorowy i oczyszczone pokrojone pieczarki, wlać resztę wina i wody. Szybkowar przez cały czas znajduje się na ogniu. Teraz szybkowar zamknąć i ogrzewać 20 minut od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć i potrawę gotować jeszcze 10 minut przy zdjętej pokrywie.
 

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.