Curry baranie z morelami
Kategoria: potrawy mięsne    

Składniki:
Przepis:
Cebule, czosnek i imbir obrać, posiekać.
Mięso umyć, pokroić, zrumienić w rondlu na 2 łyżkach oleju, wyjąć, oprószyć solą i pieprzem.

Do rondla wlać łyżkę oleju, dodać cebulę, czosnek, imbir, 2 łyżki curry, listki i cynamon, poddusić. Mięso włożyć do rondla, wlać bulion. Przykryć, dusić 1,5 godz.

Morele umyć, wyjąć pestki. Owoce włożyć do rondelka, wlać sok, zagotować, odstawić na 30 min. Morele odcedzić.
Sok wymieszać z jogurtem i zasmażką, odstawić. Po 1 godz. dodać do curry.
Jabłka umyć, pokroić, razem z morelami dodać do curry pod koniec duszenia. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, natką.
Uwagi:
Przepis mam od 1997 roku a był zamieszczony w "Moje gotowanie" od tego czasu robię tą potrawę... zmieniając tylko mięso.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.