Comber barani z jabłkami 30 min
Kategoria: potrawy mięsne    

Składniki:
Przepis:
Z combra usunąć tłuszcz, położyć comber w misce mięsem do góry i polać wrzącą wodą z octem, wyjąć dopiero po chwili. Natrzeć całe mięso solą i w kilku miejscach naszpikować czosnkiem. Oprószyć lekko mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę, resztę czosnku, posypać przyprawą curry, wlać 0,5 szklanki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25-30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na ćwiartki jabłka. Po otwarciu szybkowaru włożyć jabłka i kilka razy zagotować, tak by jabłka zmiękły, lecz nie rozgotowały się. Podawać z kaszą na sypko i cukinią z wody.
 

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.