Camembert smażony z gruszkami
Kategoria: przekąski    Liczba porcji: 2    Czas przygotowania: 10 min.    

Składniki:
Przepis:
Gruszkę obrać, przekroić na pól wzdłuż, usunąć delikatnie gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Ser panierować w jajku i bułce tartej (tak by boki też były pokryte panierką). Rozgrzać tłuszcze. Na patelnie kłaść plasterki gruszki i obsmażać po 2 minuty z każdej strony. Odłożyć na bok (przykryć by nie wystygły za mocno). Na patelnię (na ten sam tłuszcz na którym smażyła się gruszka) kłaść serki i obsmażać po 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli trzeba to zmniejszyć gaz na minimalny. Podawać ser obłożony podsmażonymi plasterkami gruszki z dodatkiem 2 łyżeczek konfitury z żurawiny na porcje i winogronami. Można dodatkowo posypać gruszkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.