Buziaczki owocowe
Kategoria: ciasta    

Składniki:
Przepis:
Na początku zmielić ser, do którego dosypać mąkę i wrzucić masło w kawałeczkach (powinno być trochę miękkie). Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, aż będą stanowiły jednolite ciasto. Schować do zamrażarki na około 20 minut.
W tym czasie przygotować owoce - umyć, usunąć pestki i pokroić na kawałki o grubości około 1cm i długości 3-4 cm. Owoce mogą być różnorodne, np. sezonowe maliny, jeżyny czy jabłka.
Po przygotowaniu owoców, wyciągnąć ciasto z zamrażarki i podzielić je na 3 kawałki. Każdy kolejno rozwałkować, aby ciasto było grubości około 1/2 cm. Wykrawać krążki, kubkiem o średnicy około 7cm. Na każdy krążek nałożyć jeden kawałeczek owocu, następnie zgiąć krążek w połowie i skleić rożki. Powtarzać czynność do wykorzystania całego ciasta.
Wszystkie przygotowane ciasteczka, układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem (żeby się nie przykleiły). Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Podawać posypane cukrem pudrem.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.