Borowikowe kotlety
Kategoria: potrawy z grzybów    Liczba porcji: 4    

Składniki:
Przepis:
Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Grzyby osączyć, zemleć.

Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju.
Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę. Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki. Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką.
Uwagi:
Jeżeli nie mamy w domu świeżych grzybów, wówczas mogą być suszone, tych będziemy potrzebować mniej niż 1 kg.


Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.