Barszcz ukraiński wg Babcigramolki
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 4    Czas przygotowania: 60 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Buraki i warzywa obrać, umyć i pokroić w paseczki, ziemniaki w kostkę, ogórek i por w pół plasterki, cebulę w piórka. Włożyć do garnka razem z mięsem.
Dodać ziele angielskie, liście laurowe. Zalać wodą. Doprowadzić do zagotowania. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem 1 godzinę.
Wyjąć mięso, usunąć kości, podzielić na kawałki i dodać do zupy. Fasolę odsączyć z zalewy i dodać do zupy. Zagotować.
Doprawić zupę przyprawą do zup, pieprzem mielonym, przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny. Wlać śmietankę. Podawać posypany natką pietruszki.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.