Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy
Kategoria: zupy    Liczba porcji: 3    Czas przygotowania: 45 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pół plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka). Włożyć wszystko do garnka, zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut.

Z kiełbasek zdjąć skórkę i wymieszać z kaszką manną i majerankiem. Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut.
Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody, wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut. Wlać śmietankę. Podawać posypany natką pietruszki.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.