Babeczki wielkanocne
Kategoria: wielkanocne    Liczba porcji: 12    Czas przygotowania: 50 min.    Stopień trudności: średni

Składniki:
Przepis:
Margarynę ucieramy z cukrem, na puszystą masę.
Następnie dodajemy żółtka i również ucieramy.
Do miseczki wsypujemy mąki oraz proszek do pieczenia, po wymieszaniu, dodajemy stopniowo do masy, całość ucierając. Można dodać kilka kropli aromatu np. waniliowego.
Białka ubić, ze szczyptą soli, na sztywną masę. Pianę dodać do masy i delikatnie całość wymieszać.

Foremeczki na babeczki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą - do każdej nakładać ciasto, do 3/4 wysokości.

Piec do 30 minut w temp. ok. 170 stopni, aż będą miały kolor złoty i po sprawdzeniu patyczkiem - będą upieczone.

Przepis wydrukowany z serwisu www.cooking.pl.